Какво включва ремонтът на дограмата?

Ако вашите прозорци се отварят и затварят трудно, появяват се течове или прониква студен въздух, то явно е дошло време за ремонт на дограма. За щастие има много специализирани фирми, които ще ви помогнат да се предпазите от проблема, така че не чакайте нещата да се усложнят, а повикайте опитни майстори, за да възстановят дограмата и комфорта в дома ви.

Много често хората се питат какво включва ремонт на дограмата, а ние ще се опитаме да обясним всичко, което ви интересува. Разбира се, ремонтирането на прозорците, зависи от конкретния проблем, който изпитвате, но има някои основни неща, които трябва да знаете.

Read more

В какво се състои ремонтът на алуминиева дограма?

Алуминиевата дограма се слави със своя дълъг живот и редките дефекти. Разбира се, потребителите могат да потърсят професионална помощ при проблем с отварянето и затварянето на прозорците или при желание да сменят обкова. В тази статия ще разгледаме най-често срещаните ремонтни дейности свързани с алуминиевите дограми към днешна дата.

Много често собствениците на апартаменти и къщи желаят да сменят стандартния обков, с противовзломен, който да ги защити от проникване в обекта през терасата и прозорците. Това налага вграждането на новия механизъм, който да спомогне за осигуряването на спокойни дни. Естествено, това не е единственият ремонт на алуминиева дограма, за който ще пишем.

Read more

Защо да потърсим професионален ремонт на дограма?

Старата дограма може да създаде сериозни проблеми на домакинствата, така че е желателно да бъде периодично ремонтирана от специалисти. Този вид ремонтни дейности ще Ви помогнат да спрете излаза на топлина, и да спестите електроенергия. Редом с това най-сетне ще можете да отваряте и затваряте прозорците си, без скърцане и други трудни моменти.

В какво се състои ремонтът на дограмата?

Много често се стига до смяна на уплътнения, които пропускат вода и носят опасност от поява на мухъл. Ако това е вашият проблем, не бива да чакате прекалено дълго, защото повредата може да доведе до поражения в дома ви. Препоръчваме ви да действате смело и енергично.

При затруднена експлоатация с прозорците, се налага обновяване или смяна на механизмите. Има голяма вероятност да бъде ремонтиран обковът, който играе важна роля при дограмата. И тази ситуация налага професионална помощ, тъй като води до много нерви и неприятни изживявания. Много пъти сме ставали свидетели на тази повреда, която трябва да се отстрани.

Отделно, фирмите за ремонт на прозорци, могат да ви съдействат за демонтаж на старата и монтаж на нова дограма. Ето защо, проучете изпълнителите и им дайте съответните задачи.

Read more

Ремонт на дограма – кога се налага да го направим?

За никого не е тайна, че старата дървена дограма, може да доведе до сериозни проблеми. Последните най-често са свързани с пропускане на студен вятър и вода, което нарушава енергийната ефективност на жилището и води до поява на мухъл и мръсотия. В такива случаи се налага да прибегнете до ремонт на дограма използвайки специализирана фирма.

Друга неприятна ситуация, която може да се получи при старите прозорци, е затрудненото отваряне и затваряне. Това зависи най-вече от механизма, така че ремонта трябва да включва обновяване или смяна на обков. Счупените и износени механизми са много неприятни, тъй като могат да доведат до нахлуване на студен въздух, поява на течове и прочие проблеми.

Ранното диагностициране на повредата ще Ви предпази от по-сериозни ремонти. Ето защо, когато се сблъскате с неприятностите, е добре да действате бързо и практично. Тук искаме да ви посъветваме да не правите самостоятелни ремонти, защото има опасност от грешки, които ще ви затруднят допълнително. Поставете тази задача на опитна фирма за ремонт на дограми.

Read more

Трябва ли да правим ремонт на ПВЦ дограма?

В повечето случаи фирмите производители на ПВЦ дограма ни убеждават, че тя е много издръжлива и при правилна поддръжка, едва ли ще се наложат ремонтни дейности. Истината обаче е, че ако пластмасовите прозорци са много стари, то те подлежат на обновяване и ремонти, за които ще пишем в тази статия. Нека видим кога се налага ремонтиране на дограмата и какви действия се предвиждат за нейното по-добро функциониране в бъдещето.

На първо време ще отбележим, че ремонт на дограма, се извършва само от професионални фирми, които разполагат с необходимите инструменти и материали, за да дадат нов блясък на прозорците. Такива специалисти можете да намерите в интернет пространството, където ще видите конкретни оферти и цени за отделните услуги свързани с поправка на дограмата.

Read more