Трябва ли да правим ремонт на ПВЦ дограма?

В повечето случаи фирмите производители на ПВЦ дограма ни убеждават, че тя е много издръжлива и при правилна поддръжка, едва ли ще се наложат ремонтни дейности. Истината обаче е, че ако пластмасовите прозорци са много стари, то те подлежат на обновяване и ремонти, за които ще пишем в тази статия. Нека видим кога се налага ремонтиране на дограмата и какви действия се предвиждат за нейното по-добро функциониране в бъдещето.

На първо време ще отбележим, че ремонт на дограма, се извършва само от професионални фирми, които разполагат с необходимите инструменти и материали, за да дадат нов блясък на прозорците. Такива специалисти можете да намерите в интернет пространството, където ще видите конкретни оферти и цени за отделните услуги свързани с поправка на дограмата.

Кои са най-често срещаните услуги?

Най-често срещаните услуги по ремонт на дограмата са свързани с нейния механизъм, уплътненията или стъклопакета. В отделни случаи се предвижда монтирането на противовзломен обков, с чиято помощ ще се предпазите от влизане с взлом през прозорците. В следващите редове ще изброим конкретните ремонти, които могат да се извършват за вас:

  • Демонтаж и монтаж на едноосов и двуосов обков;
  • Демонтаж и монтаж на стъклопакет;
  • Демонтаж и монтаж на прозорците;
  • Регулация на прозорци;
  • Смяна на гумени уплътнения;
  • Демонтаж на ПВЦ рамки;

Това са основните ремонтни дейности, с чиято помощ ще обновите вашата ПВЦ дограма и тя ще ви служи вярно още дълги години. Разбира се, понякога ремонтът може да излезе и по-скъпо, така че имайте го предвид. Естествено, инвестицията ще бъде по-малка, отколкото ако си купите нова дограма, което значително спестява финансови средства на потребителите.

Колко често се налага ремонт на ПВЦ прозорци?

Истината е, че животът на новата ПВЦ дограма, може да продължи повече от 15 години, без тя да се повреди или деформира. И все пак има случаи, в които ремонтът е неизбежен. Той се прави за доброто на собствениците на жилища търсещи начин да повишат енергийната ефективност в обектите, и да улеснят работата с продукта. Трудното отваряне и затваряне на прозорците, течовете и появата на мухъл са опасни за дома ви, така че трябва да действате.

Един ремонт на прозорците ще донесе повече спокойствие за вас и любимите ви хора. Най-после ще се отървете от проникването на студен въздух, загубите на топлинна енергия и постоянното нахлуване на влага. Всичко това идва да рече, че е дошло време да потърсите фирма за ремонт на дограма, която да въведе ред в апартамента, къщата или вилата ви.

4.5/5 - (2 votes)
Всички права са запазени © remont-dograma.info