Какво включва ремонтът на дограмата?

Ако вашите прозорци се отварят и затварят трудно, появяват се течове или прониква студен въздух, то явно е дошло време за ремонт на дограма. За щастие има много специализирани фирми, които ще ви помогнат да се предпазите от проблема, така че не чакайте нещата да се усложнят, а повикайте опитни майстори, за да възстановят дограмата и комфорта в дома ви.

Много често хората се питат какво включва ремонт на дограмата, а ние ще се опитаме да обясним всичко, което ви интересува. Разбира се, ремонтирането на прозорците, зависи от конкретния проблем, който изпитвате, но има някои основни неща, които трябва да знаете.

Какви са възможните ремонти на дограма?

В следващите редове ще се опитаме да съберем най-често срещаните проблеми с дограмата и съответните мерки, които могат да се вземат. В случай, че и Вие изпитвате подобни трудности с прозорците, не се колебайте да потърсите помощ от фирма за ремонт на дограма близо до вас.

  • Възстановяване на повредената дограма;
  • Регулиране и обновяване на обкова;
  • Смяна на уплътнители;
  • Подмяна на стъклопакет;
  • Отстраняване на надрасквания;
  • и много други…

Както вече писахме по-горе ремонтните дейности свързани с дограмата са най-различни, тъй че не можем да говорим за цени. За всеки случай ще се изготви индивидуална оферта от фирмата, която ще се нагърби със задачата да се погрижи за прозорците в жилището ви.

Рисковете, които носи повредената дограма

При невъзможност Вашите прозорци да се отварят и затварят правилно, съществува риск от навлизане на вода и вятър в апартамента или къщата. Това нарушава цялостната енергийна ефективност, което значи, че трябва да се действа бързо,  и да се отстрани този проблем.

Професионалистите обръщат внимание на самите механизми на дограмата, защото точно те са отговорни за трудната експлоатация. Най-често се прибягва до смяна на обков, уплътнители и други. По този начин отварянето и затварянето на прозорците ще стане по-лесно и гъвкаво.

От голяма важност е стъклопакетът да носи необходимите функционалности, като топло и шумоизолация. Ако последните не са налице, то е по-добре да смените стъклата с нови и по този начин да спестите разхода на електроенергия и в същото време, да намалите шумовете.

В обобщение

Описахме основните ремонтните дейности свързани с вашите прозорци. От този момент нататък само Вие решавате коя фирма за ремонт на дограма да изберете, като главната идея е работата да бъде свършена от доказани специалисти. Веднъж инвестирали в подобен тип ремонт ще се радвате на вашата дограма дълго време и ще се чувствате много по-комфортно.

4.5/5 - (2 votes)
Всички права са запазени © remont-dograma.info